Harry Potter and the Half-Blood Prince



Titlu Original: Harry Potter şi Prinţul Semipur
Anul: 2009
Duratia: 2:18:18
Descriere: Vara este în toi, dar o ceaţă neobişnuită pentru acest anotimp bate în ferestre. Harry este în camera sa, aşteptând ca pe ace vizita profesorului Dumbledore în persoană. Una dintre ultimele ocazii în care l-a vazut pe director a fost când acesta purta un duel aprig cu Lordul Cap-de-Mort, iar lui Harry nu-i vine să creadă că domnul profesor Dumbledore chiar îşi va face apariţia tocmai în casa familiei Dursley.

De ce îl vizitează acum? Ce este atât de important, încât nu poate aştepta până când Harry se va întoarce la Hogwarts peste câteva săptămâni?

Al şaselea an la Hogwarts al lui Harry a debutat deja într-un mod ciudat, dat fiind că Lumea Încuiată şi cea Magică încep să se împletească...

Voldemort îşi face simţită prezenţa atât în Lumea Încuiaţilor cât şi în cea a vrăjitorilor, iar Hogwarts nu mai este locul sigur ce a fost cândva. Harry suspectează că pericoulul zace chiar în castel, însă Dumbledore este preocupat de pregătirea lui pentru lupta finală ce ştie că se apropie cu repeziciune. Cei doi lucrează să găsească cheia ce va deschide defensiva lui Voldemort, iar pentru aceasta, Dumbledore îl recrutează pe vechiul sau prieten şi coleg, cu multe relaţii, Profesorul Horace Slughorn, despre care crede că deţine informaţii cruciale. Între timp, elevii se află sub influenţa hormonilor adolescenţei. Harry se simte tot mai atras de Ginny, însă la fel şi Dean Thomas. Şi Lavender Brown a decis că Ron este alesul ei, însă nu a contat pe bomboanele de ciocolată ale Romildei Vane. Şi mai este şi Hermione care fierbe de gelozie, dar care se străduieşte să nu-şi manifeste sentimentele. În timp ce dragostea înfloreşte, un elev stă deoparte. Este determinat să îşi lase amprenta, chiar daca este una întunecată. Dragostea este în aer, însă tragedia este aproape, iar Hogwartsul s-ar putea să nu mai fie la fel niciodată.

Notorious



Titlu Original: Notorious
Anul: 2009
Duratia: 1:53:48
Descriere: Povestea pe viata si pe moarte a lui Notorius B.I.G.(a.k.a. Christopher Wallace), care a venit direct din Brooklyn sa ia pe sus lumea Hip-hop-ului.

Thick as Thieves - The Code (2009)



Titlu Original: Thick as Thieves - The Code (2009)
Anul: 2009
Duratia: 100 min
Descriere: Antonio Banderas si Morgan Freeman in "The Code" Morgan Freeman si Antonio Banderas vor interpreta rolurile unor hoti urmariti de mafia rusa in drama de actiune "The Code". Filmul, produs de compania Nu Image Millennium, va fi regizat de Mimi Leder ("Pacificatorul", "Da mai departe"). Scenariul filmului este bazat pe un roman scris de Ruben Leder. Freeman va juca rolul unui hot batran care recruteaza un escroc mai tanar, interpretat de Banderas, pentru a-l ajuta la o spargere pe care trebuie sa o dea pentru a-si plati niste datorii catre mafia rusa.

The International



Titlu Original: The International: Puterea banului
Anul: 2009
Duratia: 1:47:23
Descriere: Luis Salinger (Clive Owen), agent al Interpolului, este hotarat sa aduca in fata justitiei una dintre cele mai puternice banci ale lumii. Ajutat de procuroarea Eleanor Whitman (Naomi Watts), Salinger ajunge sa descopere zeci de activitati ilegale ale bancii. Intr-o vanatoare cu totul si cu totul globala, cei doi isi dau curand seama ca vietile lor sunt in pericol: banca nu se da in laturi nici de la crima, in planul ei de-a finanta terorismul si conflictele armate.

Calatorie cu peripetii



Titlu Original: Calatorie cu peripetii
Anul: 2008
Duratia: 1:23:11
Descriere: James Porter este un tata gelos care nu realizeaza ca fiica lui nu mai este demult o fetita si ca poate lua singura deciziile importante din viata ei. Melanie are de gand sa plece impreuna cu prietenele ei intr-o calatorie spre a se inscrie la colegiu, dar este profund dezamagita in momentul in care tatal ei, sef de politie, insista sa o insoteasca pe parcursul drumului.

Viata lui Eminem



Titlu Original: 8 miLe
Anul: 2003
Duratia: 111 min.
Descriere: Oriunde am trai, indiferent cine suntem, toti suntem marginiti de granite ... unele reale, altele imaginare. Multi accepta sa traiasca intre aceste granite. Altii sunt fortati sa o faca. Dar unii simt nevoia sa evadeze, chiar daca ceea ce se afla dincolo este si infricosator si necunoscut. 8 Mile reda povestea acestor limite care ne definesc vietile, precum si povestea unui tanar care lupta pentru a gasi taria si curajul pentru a le depasi.
Universal Pictures si Imagine Entertainment prezinta 8 Mile, film ce-i are ca producatori pe Curtis Hanson (regizorul filmelor L.A. Confidential si Wonder Boys) si Brian Grazer (A Beautiful Mind, Apollo 13). Din distributie fac parte Eminem, Kim Basinger, Mekhi Phifer si Brittany Murphy. Scott Silver este autorul scenariului, iar regizor este acelasi Curtis Hanson.




Public Enemies



Titlu Original: Inamicii publici
Anul: 2009
Duratia: 2:10:57
Descriere: Johnny Depp este John Dillinger, celebrul, şarmantul şi îndrăzneţul jefuitor de bănci din America anilor '30, ajuns inamicul public numărul unu şi urmărit de un batalion de agenţi FBI conduşi de agentul Purvis (Christian Bale). Erou al tuturor americanilor, satisfăcuţi că banditul jefuia exact băncile care-i blestemaseră cu greaua Depresiune, Dillinger reuşeşte câteva originale evadări din închisoare, dar şi să-i fure inima frumoasei Billie (Marion Cotillard).

Year One



Titlu Original: Anul Unu
Anul: 2009
Duratia: 1:32:44
Descriere: Comedie biblica in stilul caracteristic lui Judd Appatow. Doi pierde-vara haladuiesc in vremurile imemoriale ale Vechiului Testament si interactioneaza, in stilul propriu, cu evenimentele prezentate in acesta. Nu va asteptati la un film biblic in genul Patimilor lui Hristos, pentru ca viziunea lui Appatow si-a scenaristilor este, ca sa folosim un eufemism, cel putin ireverentioasa.

Ice Age III




Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
Titlu Original: Epoca de gheaţă 3: Apariţia dinozaurilor

Anul: 2009
Duratia: 1:26:22
Descriere: Aventurile celor trei prieteni continuă, dar din iulie 2009. Sid, Manny şi Diego revin pe marile ecrane, alături de simpaticul şi veşnic lovitul de soartă Scrat, veveriţa cu tendinţe suicidale pentru o ghindă. Ce surprize ne rezervă scenariştii constituie un compartiment impredictibil, fiind chiar mai multe variante în lucru, un singur detaliu fiind clar: vor fi cu siguranţă dinozauri. Cum şi de unde vor apărea nu se mai ştie, dar prezenţa lor reprezintă o certitudine. De asemenea, trăsnăile eroilor vor fi dublate cu siguranţă de un spaţiu mai larg de desfăşurare a aventurilor veveriţei Scrat, care încă de la primul film al francizei a devenit preferata publicului şi, într-o masură oarecare, şi mascota neoficială a seriei. Cu siguranţă că aşteptarea fanilor va fi răsplătită, ca şi în cazul filmului precedent al seriei.

The Godfather



Titlu Original: Nasul
Anul: 1972
Duratia: 175 min.
Descriere: "Filmul Nasul, realizat cu consilieri de specialitate, aduce pe ecran povestea ascensiunii, a decaderii si a noii ascensiuni a unei familii mafiote din New York. Nasul inseamna trei ore de film dur, adesea socant, un portret realist si necrutator al cartelului crimei organizate devenit omniprezent in SUA, creionat fara nici o retinere. Toti actorii sunt uimitori si creeaza personaje de neuitat, pana si in rolurile secundare." - The Motion Picture Guide

The Godfather partea II

Against The Dark



Titlu Original: Against The Dark
Anul: 2009
Duratia: 1:33:54
Descriere: El traieste prin sabia lui, iar ei vor muri prin ea!

Red Sands



Titlu Original: Red Sands
Anul: 2009
Duratia: 1:28:42
Descriere: In timpul unei misiuni in Estul Mijlociu, un grup de soldati americani distrug o statuie, fapt ce declanseaza un blestem terifiant.

Echelon Conspiracy



Titlu Original: Echelon Conspiracy
Anul: 2009
Duratia: 1:40:16
Descriere: Toata tehnologia din lume este supravegheata. Orice telefon este ascultat si orice dizpozitiv electronic de telecomunicare este urmarit inde-aproape. Doar un singur telefon este rupt de la aceasta retea, avand capacitatea de a analiza toate datele si de a gasi cea mai optima solutie pentru orice situatie. Acest telefon ajunge in mainile lui Max Peterson, un inginer care il foloseste pentru a castiga la jocuri de noroc. Dar acest dizpozitiv il transforma intr-o tinta a unei conspiratii internationale care are ca scop obtinerea acestei tehnologii. Max este urmarit peste tot in lume, in timp ce un oficial guvernamental are propria lui agenda care ar putea destabiliza intreagul echilibru mondial.

New York Taxi



Titlu Original: Taxi
Anuд: 2008
Duratia: 100 min.
Descriere: Belle Williams (interpretata de Queen Latifah) este un as al vitezei. Conducand in tromba pe strazile New York-ului, ea si-a castigat reputatia de cel mai rapid sofer de taxi din oras. Acesta este, insa, doar o mica parte din adevaratul sau vis: sa conduca o masina de curse si sa castige un raliu. Belle se afla deja aproape de a-si atinge tinta, cand este deturnata din calea sa de politistul Andy Washburn (interpretat de Jimmy Fallon), ale carui calitati de a lucra sub acoperire sunt la fel de inexistente ca si abilitatea de a manui volanul.

Washburn se afla pe urmele unei bande braziliene de spargatori de banci, conduse de frumoasa si calculata Vanessa (interpretata de Gisele Bundchen). Deoarece permisul tocmai ii fusese ridicat din cauza modului sau catastrofal de a conduce, Washburn apeleaza la Belle si o convinge sa-l ajute in urmarirea bandei conduse de Vanessa. Belle este dispusa si capabila sa atinga orice viteza si sa incalce orice fel de regula. Cei doi incep o cursa de-a soarecele si pisica cu spargatorii de banci - pe care au sanse s-o castige daca reusesc sa se abtina de la a se strange de gat reciproc.

The Unborn



Titlu Original: Misterul gemenilor
Anul: 2009
Duratia: 1:20:33
Descriere: Dybbuk (dĭb'ŏŏk, dē-bōōk') : substantiv. Un demon, sau sufletul unei persoane decedate care intra in corpul unei persoane vii si ii dirijeaza comportamentul; exorcizarea este posibila numai printr-o ceremonie religioasa;
Uneori, sufletul unei persoane care a murit a fost atat de intinat de rau incat nu ii este permisa intrarea in Rai. Trebuie sa rataceasca vesnic intre granitele celor doua lumi, cautand cu disperare un nou trup in care sa locuiasca.
Iar cateodata reuseste.
Pentru crearea viziunilor de cosmar ale tinerei bantuite de un demon puternic Goyer si-a selectat o echipa de tehnicieni si creatori talentati, printre care regizorul de imagine JAMES HAWKINSON (The Hitcher, Arrested Development), scenograful CRAIG JACKSON (Stranger Than Fiction, The Lake House), editorul JEFF BETANCOURT (The Grudge, The Exorcism of Emily Rose), compozitorul RAMIN DJAWADI (Iron Mask, Prison Break), costume designerul CHRISTINE WADA (Days of Wrath, Running With Scissors).

Know Thy Enemy



Titlu Original: Know Thy Enemy
Anul: 2009
Duratia: 1:24:57
Descriere: Nemesis este cel mai tare rapper din cel mai rap oraş: Miami. Dar tânărul ascunde un secret... nu este cu adevărat rapper. Pe când era doar un copil, Nate Harris realiza benzi desenate şi visa să schimbe lumea. O casă de discuri a văzut talentul artistic din Nate şi s-a oferit să-l facă un star, dar ca rapper. L-au creat astfel pe Nemesis, un gangster al hip-hop-ului făcut să vândă discuri şi să împrăştie ură...

Michael Jackson: Video Greatest Hits (1995)



Titlu Original: Michael Jackson: Video Greatest Hits (1995)
Anul: 1995
Duratia: 1:29:12
Descriere: Mulţi oameni ar fi putut vedea videoclipuri muzicale de Michael Jackson, dar, probabil, niciodata nu au fost finalizate sau prelungite, acest videoclip-uri este o compilaţie de ei în acest stil, probabil, cele mai bune care au fost create în lumea muzicală, de asemenea, vezi cum le place foarte mult Oameniilor când mergea in diferite părţi ale lumii şi cum sunt mega concerte lui, fără îndoială, unele culte care acum ar trebui să le vezi asta ca divxonline.biz Regele nu mai este printre noi..

Van Wilder: Freshman Year



Titlu Original: Van Wilder: Freshman Year
AnuL: 2009
Duratia: 1:40:39
Descriere: Van Wilder - Freshman Year este al treilea film din seria Van Wilder. Fiind student în primul an la Coolidge, Van Wilder e pregătit de dezmăţ şi de petreceri. Chiar dacă este o tradiţe a familiei să termine această facultate, van Wilder este mai încântat de fetele pe care le întâlneşte acolo şi de posibilitatea de a se distra. Din păcate pentru el, toate fetele din facultate par să fi depus un jurământ de castitate, iar decanul conduce facultatea cu o listă de reguli foarte stricte care nu permit petrecerile, relaţiile amoroase sau consumul de alcool şi de narcotice. Van se îndrăgosteşte de o frumuseţe a campusului, Kaitlin, şi încearcă să o cucerească. Pe lângă aceasta, Van îşi propune să elibereze şcoala de regulile stricte care nu permit nimănui să se distreze în nici un fel.

Remember The Titans



Titlu Original: Titanii
Anul: 2001
Duratia: 113 min.
Descriere: Bazat pe o poveste reala, "Remember the titans" urmareste evenimente dramatice ce au avut loc in Alexandria, Virginia in 1971 cand un antrenor de fotbal afro-american, Herman Boone (interpretat de laureatul la Oscar -Denzel Washington) a fost angajat pentru a antrena o echipa de liceu inchegata, dar polarizata rasial, echipa numita T.C.Williams Titans. Suparat, incapatanat si rigid, Boone are parte de o intampinare neprieteneasca din partea membrilor echipei, ca si de o relatie stranie cu antrenorul secund Bill Yoast (Will Patton),…
citeste

Le grand restaurant



Titlu Original: Marele restaurant
Anul: 1966
Duratia: 90 min.
Descriere: In timpul unui select dineu, organizat la Grand Restaurant, dispare seful unui stat sud-american, iar patronul localului, dl Septine, devine primul suspectat. O organizatie terorista, lansata pe urmele politicianului disparut, preia restaurantul, care astfel se transforma intr-un spatiu propice jocului de-a v-ati ascuns-elea, la care participa, de-a valma, politisti, ziaristi si personalui dlui Septine. Protagonist este regretatul actor francez Louis De Funes, unul dintre cei mai populari comedianti europeni din anii ’70 - ’80.

13 Going on 30



Titlu Original: Azi 13, maine 30 de ani
Anul: 2004
Duratia: 97 min.
Descriere: Pentru majoritatea oamenilor, varsta de 13 ani parca ar fi fost ieri - pentru Jenna Rink chiar a fost.


Suntem in 1987 si Jenna este o fetita de 13 ani, in pragul feminitatii. Problema este ca maturitatea nu soseste suficient de repede. Este sufocata de parintii ei ridicoli, ignorata de pustii la moda de la scoala si tipul dragut de care este indragostita abia daca ii stie numele. Pentru ca nu se mai multumeste sa isi petreaca timpul alaturi de cel mai bun prieten al ei si vecin, Matt Flamhaff, Jenna ii invita pe pustii populari la petrecerea ei aniversara de 13 ani. Dar petrecerea este un dezastru. Jenna se simte umilita cand este inchisa in toaleta pentru jocul "Sapte Minute in Rai" si toti o parasesc.

Singura in toaleta, Jenna rosteste o dorinta din suflet. Daca ar fi o persoana matura, ar avea viata pe care si-a dorit-o intotdeauna.

In mod miraculos, dorinta i se indeplineste.


A doua zi, cand Jenna iese din toaleta, suntem in anul 2004, iar Jenna are 30 de ani. Mai mult, este o femeie superba si de succes (Jennifer Garner) cu o slujba foarte buna si cu un apartament incredibil pe Fifth Avenue. In sfarsit, are succes si este celebra.


Singurul impediment? Nu are nici cea mai mica idee cum a ajuns acolo.


Speriata la inceput, dar incantata gradual de noua ei viata, Jenna isi da seama in curand ca-i lipseste ceva - Matt. Cand il cauta, descopera cu groaza ca nu mai tin legatura si ca el este logodit.


Jenna afla ca nu este suficient sa ai totul si decide sa mai dea inca o sansa primei ei iubiri.

Acum cea mai mare dorinta a ei este sa nu fie prea tarziu.

Daddy Day Care



Titlu Original: Gradinita lui Taticu'
Anul: 2003
Duratia: 93 min.
Descriere: O comedie adorabila pentru copii, parinti si bunici cu indragitul actor Eddie Murphy, pe care vi-l amintiti cu siguranta drept Dr.Dolittle, cel care vorbea cu animalutele.

In filmul de fatã el este un tãtic pe nume Charlie, somer, care, vrând nevrând, trebuie sã aibã grijã de fiul Ben, în lipsa mamei, care merge zilnic la servici. In aceeasi situatie se aflã si prietenul sãu Phil ( interpretat de Jeff Garlin). Cei doi tati pe post de mame sunt la început înspãimântati de ceeea ce îi asteaptã, dar, cu umor si multã bunavointã se înhamã la treabã, în asteptarea unor zile mai bune.

Dacã tot trebuie sã suporte mofturile si nãzbâtiile propriilor copii, ce mai conteazã 2 sau 3 copii în plus de pe la vecini. Si asa ajung sã organizeze în casa lui Charlie o grãdinitã originalã si total non-conformistã. Metodele lor de a se ocupa de copii sunt departe de litera unui tratat de pedagogie, ele fiind ocazii de întâmplãri amuzante, dar copiilor începe sã le placã felul de a-si petrece ziua, învãtând sã citeascã, sa prticipe la tot felul de jocuri interactive, sa picteze în voia lor si, mai presus de toate, sã se distreze de minune cu cei doi adulti, care cam dau in mintea lor.

Cum numãrul de copii creste, si la lege scrie ca trebuie un educator la 5 copii, Charlie si Phil co-opteaza un fost coleg de servici, Marvin (interpretat de Steve Zahn), un fel de copil mai mare, care comunicã perfect cu cei mici, pe limba lor, fiind la curent cu toate serialele si jocurile video gustate de copii.

Dar concurenta vegheazã, în spetã d-na Harridan ( interpretatã de Anjelica Houston) directoarea unui Institut pentru prescolari, cu staif si morgã, unde se învatã limbi strãine, bunele maniere si muzica clasica. D-na Harridan nu stã mult pe gânduri, îi reclamã pe cei doi autoritãtilor competente în materie de educatie, un inspector se prezintã în control – alte întamplari cu haz – inspector care, intimidat de verva lui Charlie ( cine poate rezista lui Eddie Murphy, când se porneste) încearcã sã împace si capra si varza. D-na Haridan nu se lasã, dar nici cei doi tãtici. Urmarea – pãrintii încep sã-si mute copiii de la institutia d-nei Harridan la grãdinita celor doi .

Charlie si Phil par sã-si fi gãsit vocatia, dar cu d-na Harridan soarta va fi vitregã.

Revolution Studios prezintã filmul Daddy Day Care/ Grãdinita lui tãticu’, o productie Davis Entertainment distribuitã de Columbia Pictures; în rolurile principale Eddie Murphy, Jeff Garlin, Steve Zahn, Regina King si Anjelica Huston.



Mr.Bean's Holiday



Titlu Original: Vacanta lui Mr. Bean
Anul: 2007
Duratia: 96 min.
Descriere: Intr-o dupa amiaza ploioasa in Anglia, Mr. Bean este fericit ca a luat Premiul intai la o tombola organizata la biserica din localitate. A castigat o excursie in sudul Frantei si o camera video nou-nouta. Se va afla la Cannes, in timpul faimosului festival.

Prinde Eurostarul catre Paris si filmeaza absolut totul cu noua lui camera video. La Gare de Lyon il roaga pe un alt pasager sa-l filmeze in timp ce se urca in trenul de Cannes. Cel care il filmeaza este un regizor rus pe nume Emil Duchesvsky, ce urmeaza sa faca parte din juriul Festivalului de la Cannes. In timp ce filmeaza, trenul pleaca si Emil ramane pe dinafara.Mr. Bean se indreapta catre sud cand isi da seama ca Stepan, fiul lui Emil in varsta de 10 ani, se afla in tren fara tatal sau. Niciunul din cei doi nu intelege limba celuilalt.

Mr. Bean si Stepan coboara la statia urmatoare pentru a-l astepta pe Emil, dar urmatorul tren este expres si Emil merge mai departe catre Cannes. Cand Mr. Bean si Stepan se urca in trenul urmator, Bean isi uita banii, biletul si pasaportul pe peron. Cei doi sunt dati jos din tren si raman fara niciun ban undeva in Franta.Emil, tatal lui Stepan, il reclama pe Mr. Bean la politie si o urmarire nationala este declansata.

The Tuxedo



Titlu Original: Fracul Magic
Anul: 2002
Duratia: 96 min.
Descriere: NU TREBUIE SA CAUTE INCURCATURA...
DEJA S-A IMBRACAT CU EA.


Jimmy Tong (Jackie Chan), de profesie sofer de taxi, afla ca atunci cand lucrezi pentru un milionar precum Clark Devlin (Jason Isaacs), trebuie sa stii o singura regula: Niciodata sa nu pui mana pe fracul sau de mare valoare. Dar, cand Devlin ajunge la spital ranit in urma unei altercatii, Jimmy imbraca fracul si isi da seama curand ca acest costum are calitati aparte, printre care si aceea de a-l invata pe purtatorul lui arte martiale. Ajuns brusc in lumea periculoasa a spionajului, avand o partenera debutanta (Jennifer Love Hewitt), la fel de neexperimentata, Jimmy devine fara sa vrea un agent secret, imbracat impecabil.

300



Titlu Original: 300 - Eroii de la Termopile
Anul: 2007
Duratia: 1:56:32
Descriere: "300" este o evocare feroce a Bataliei antice de la Termopile in care Regele Leonidas (Gerard Butler) si 300 de spartani au luptat pana la moarte impotriva lui Xerxes si a armatei sale masive de persani. Infruntand sanse de nebiruit, vitejia si sacrificiul lor inspira toti grecii sa se uneasca impotriva dusmanului lor persan, lucru extrem de important pentru pastrarea democratiei.
Inspirat de opera desenatorului Frank Miller, creatorul "Sin City", "300" este o aventura epica despre pasiune, curaj, libertate si sacrificiu intrupate de luptatorii spartani care au dus una dintre cele mai mari lupte din istorie. Co-scris si regizat de Zack Snyder ("Dawn of the Dead"), filmul aduce aclamatul roman grafic al lui Miller la viata combinand actiunea vie cu fundale virtuale care capteaza versiunea sa a acestei povesti istorice antice.

Back To The Future II



Titlu Original: Inapoi in Viitor 2
Anul: 1989
Duratia: 108 min.
Descriere: Adolescentul Marty abia a revenit in anul 1985, in prezentul imbunatatit ca efect al interventiei sale din primul film, ca Doc isi face aparitia in masina timpului, pentru a-l avertiza ca viitorii lui copii, rezultati din casatoria cu Jennifer, risca sa devina niste delincventi. Deci, toti trei se urca in masina timpului si ajung in anul 2015, unde gasesc o situatie aberanta: tatal lui Marty e mort, iar mama lui e maritata cu Biff Tannen. Acesta nu a devenit doar stapanul absolut din Hill Valley, oraselul atat de linistit candva, dar chiar a supus lumea intreaga. Marty trebuie sa incerce sa previna aparitia acestui posibil viitor.

Aceasta e partea a doua a trilogiei, film nominalizat la Oscar, pentru cele mai bune efecte vizuale. Actorul principal, Michael J. Fox s-a retras recent definitiv din activitate din cauza ca manifestarile maladiei Parkinson, de care sufera de cativa ani, devenisera prea vizibile.

Bandidas



Titlu Original: Banditele
Anul: 2006
Duratia: 93 min.
Descriere: Producatorii au aruncat in acest Zorro la feminin cele mai de succes actrite de origine hispanica: Salma Hayek si Penelope Cruz. Au adaugat parfum de epoca, lupte cu fel de fel de instrumente (inclusiv nurii de care cele doua nu duc deloc lipsa) si umor si au obtinut "Bandidas" ("Hotoaicele"?) o comedie de actiune plina de antren.

Mexic, 1880. Sara Sandoval (Salma Hayek) este fiica unui bogat bancher, iar Maria Alvarez (Penelope Cruz) cea a unui fermier sarac. Cele doua tinere n-au nimic in comun in afara de originea lor mexicana, insa amandoua sunt aruncate de soarta in acelasi vartej de aventuri. Cu ajutorul lui Quentin Crooke (Steve Zahn), un tanar si idealist detectiv din New York, cele doua ii zadarnicesc planurile lui Tyler Jackson (Dwight Yoakam), un om de afaceri care vrea sa ii deposedeze pe mexicani de pamanturile lor pentru a construi o cale ferata...Sara este o fata rasfatata care a fost educata in Europa, Maria este o tarancuta cu suflet bun. Dupa ce tatal Sarei, bancherul si bogatasul local, este omorat, iar tatal Mariei este grav ranit de aceiasi raufacatori, cele doua se aliaza impotriva dusmanului comun. Raufacatorii pretind ca reprezinta o banca din New York si au termen de 90 de zile pentru a prelua pamanturile celor care stau in calea construirii caii ferate care traverseaza Mexicul. Si pentru asta preiau toate ipotecile bietilor oameni, cumparand-le fermele cu un singur peso. Dar cele doua fete sparg filialele bancii si rascumpara fermele cu banii furati. In ecuatie apare si Quentin, un criminalist din New York, care este viitorul ginere al presedintelui bancii, dar care le ajuta pe fete.

Bandidas a fost filmat integral în Mexic. Exterioarele au fost filmate în Durango şi Mexico City. Durango este o locaţie foarte căutată pentru filmări de western-uri. S-a bucurat de o popularitate deosebită în anii '60 şi '70, pentru mai multe filme, între care Chisum şi Hotii de trenuri.Producţia a avut un buget de aproximativ 30 milioane de dolari şi o perioadă de filmări de 14 săptămâni, în toamna lui 2004.

Într-un interviu, Salma Hayek a fost întrebată care au fost cele mai amuzante secvenţe şi a răspuns: "Toate scenele de acţiune cu Sam Shepard. E un erou autentic! Îi admir foarte mult munca, atât ca actor, cât şi ca dramaturg… Are o inteligenţă incredibil de energizantă."Când co-regizorul Joachim Roenning a fost întrebat cum a lucrat cu Sam, a răspuns: "A fost fantastic. La început, a fost oarecum sceptic în faţa unui western produs de francezi şi regizat de norvegieni. Dar am reuşit destul de repede să îl convingem de intenţiile noastre şi a urmat o colaborare extraordinară".

Observe and Report



Titlu Original: Fii pe fază şi raportează!
Anul: 2009
Duratia: 1:22:09
Descriere: Ronnie, seful securitatii dintr-un mall aglomerat, isi patruleaza "perimetrul" rezolvand cu un pumn de fier toate problemele provocate de skater-i, hoti sau clienti scandalagii. Visul lui? Sa schimbe lanterna de agent de paza cu o veritabila insigna de politist. Cand un exhibitionist incepe sa-si faca de cap prin mall, Ronnie nu ezita nicio clipa sa ia cazul in maini, chiar daca asta il va arunca intr-o competitie pe viata si pe moarte cu admiratii sai politisti.

Back To The Future



Titlu Original: Inapoi in Viitor
Anu: 1985
Duratia: 111 min.
Descriere: Una dintre comediile celebre care va sta în topul Box Office!!

Steven Spielberg vã prezintã o comedie fantasticã si plinã de umor ce depãseste limitele timpului cu ingeniozitate, cu imaginatie si cu o uimitoare minuni contagioase. Michael J. Fox joacã în rolul lui Marty McFly, adolescentul american obisnuit al anilor 80 care este trimis în mod accidental în 1955 într-o masinã a timpului DeLorean, alimentatã cu plutoniu, al cãrei inventator este un om de stiintã nebun, interpretat de Christopher Lloyd.

În timpul incredibilei cãlãtorii în timp, Marty trebuie sã se asigure cã pãrintii sãi, adolescenti, Crispin Glover si Lea Thompson, se întâlnesc si se îndrãgostesc pentru ca el sã poatã reveni în viitor. În regia lui Robert Zemeckis, aceastã comedie de aventurã vã va face sã vã doriti sã vã întoarceti ÎNAPOI ÎN VIITOR din nou si din nou si din nou.