The Last Templar



Titlu Original: Ultimul templier
Anul: 2009
Duratia: 1:47:28
Descriere: Ordinul templierilor este o cheie pentru portile ferecate ale istoriei. Asistam la o calatorie fara tihna inapoi, de-a lungul secolelor, la o goana fara oprire dupa ultimul mare mister al omenirii, dupa cea mai mare taina a cavalerilor templieri: tezaurul.

The Last Templar partea II

Documentar - Home



Titlu Original: Home
Anul: 2009
Duratia: 120 min.
Descriere: În doar câteva decenii, umanitatea a dat peste cap balanţa planetei noastre, una stabilizată în miliarde de ani de evolutie. Preţul pentru greşelile noastre e mare, dar este prea târziu pentru a mai privi situaţia cu pesimism. Omenirea are mai puţin de zece ani la dispoziţie pentru a pune capăt tendinţei de degradare a ecosistemului şi pentru conştientizarea stricăciunilor aduse de modalităţile noastre de consum al resurselor.
Oferindu-ne filmări unice din peste 60 de ţări, văzute din aer, Yann Arthus-Bertrand pune, alături de alti oameni preocupaţi de soarta planetei, o piatră în temelia edificiului pe care, împreună, trebuie să-l reconstruim.

Stormbreaker



Titlu Original: Alex Rider - Micul Spion
Anul: 2006
Duratia: 93 min.
Descriere: Romanul este disponibil in Romania la Editura RAO.

In acest film veti face cunostinta cu Alex Rider, un baiat de 14 ani pe care moartea unchiului sau il arunca in lumea spionajului.
In cateva zile, el trece de la statutul de elev la cel de spion si incepe sa lucreze pentru MI6.

Acest James Bond adolescent are misiunea sa descopere ce se ascunde in spatele generozitatii multimilionarului Herod Sayle, care a inzestrat toate scolile din Anglia cu supercomputere Stormbreaker.

Numai Alex Rider poate sa descopere adevarul, dar foarte repede el afla ca viata lui este in pericol. Si se pare ca prima lui misiune o sa fie si ultima.

Half Baked



Titlu Original: Nimic nu'i Cum Trebuie
Anu: 1998
Duratia: 82 min.
Descriere: Half Baked este povestea a 3 prosti. Dupa ce kenny ucide din greseala calul unui politist care suferea de diabet, el este aruncat in inchisoare, dar este eliberat conditionat pe o cautiune de 1 milion de dolari. Numai ca Nasty nate i-a platit cautiunea ca sa il omoare. Restul grupului trebuie sa faca rost de bani inainte ca Nasty Nate sa puna mana pe Kenny sa-l omoare. Ei decid sa se apuce de trafic de droguri. Thurgood poate face rost de marijuana prin job-ul lui de om de serviciu de la un laborator farmaceutic. Ei se imprietenesc cu starul rap Sir Smoke A Lot si rivalii unui dealer pe nume Samson Simpson. Dar lucrurile se complica atunci cand Thurgood se indragosteste de Mary Jane, fata unui dealer care este impotriva fumatului de marijuana.

Goal! III



Titlu Original: Goal! III
Anu: 2009
Duratia: 01:31:54
Descriere: Trilogia despre fotbal în a cărei primă parte a jucat un rol principal şi românul Marcel Iureş se încheie cu acest al treilea film despre participarea fotbalistului Santiago Munez la Campionatul Mondial de fotbal din 2006. Mexicanul devenit celebru în echipa britanică Newcastle va da de această dată goluri pentru echipa naţională a ţării sale, dar îşi va da seama curând că gloria nu este niciodată doar la un şut distanţă.

King Kong



Titlu Original: King Kong
Anu: 2005
Duratia: 187 min.
Descriere: Castigator a 3 premii Oscar 2006:
Sunet, Efecte sonore, Efecte vizuale

Castigator BAFTA 2006:
Cele mai bune efecte vizuale

Nominalizari Globul de Aur 2006:
Regie - Peter Jackson
Coloana sonora - John Williams


Triplul premiant al Premiilor Oscar, PETER JACKSON, a carui trilogie Stapanul Inelelor (The Lord of the Rings) a facut istorie in lumea filmului, aduce pe ecrane unul dintre cele mai mari filme de aventuri ale tururor timpurilor, intr-o viziune noua: King Kong.

Regizor, producator si co-scenarist, Jackson isi indreapta atentia spre povestea memorabila imortalizata in 1933 de realizatorii de filme de aventuri Merian C. Cooper si co-regizorul Ernest B. Schoedsack. Jackson reinvie povestea tragica de dragoste dintre frumoasa si bestia - introducand in spectacolul povesti actiune si umanitate rafinata - si ne aduce un Kong la care nu ne-am gandit vreodata, prin mari eforturi combinate si efecte vizuale unice.

King Kong reprezinta implinirea visului de-o viata al oricarui realizator de film - imprumutand cele mai bune elemente ale povestii originale si imbogatindu-le cu alte efecte magice si cu talentele alchemice ale unui grup de realizatori de film, unei distributii si unei echipe la superlativ.

Actiunea are loc in 1930, cand un grup de exploratori si realizatori de film calatoresc spre misterioasa Skull Island (langa Sumatra) pentru a ancheta legendele despre o gorila gigant, pe nume Kong.

Ajunsi acolo, ei descopera ca King Kong exista in realitate, traind intr-o jungla imensa, unde s-au pastrat ascunse specii din vremuri preistorice. Cautand gorila uriasa, exploratorii trebuie sa se confrunte atat cu Kong cat si cu dusmanii sai naturali, dinozaurii.

Pana la urma King Kong este imblanzit de o tanara si frumoasa actrita, si exploratorii reusesc sa-l captureze si sa-l expedieze la New York, unde-l asteapta un viitor sumbru, in gradinile zoologice.

Dar cat pot rezista chiar si cele mai tari catuse umane in fata unei gorile de 10 metri inaltime?

King Kong partea II

The Count of Monte Cristo



Titlu Original: Contele de Monte Cristo
Anul: 2002
Duratia: 131 min.
Descriere: PREGATESTE-TE DE AVENTURA.
CONTEAZA PE RAZBUNARE.

“Contele de Monte Cristo” al lui Alexandre Dumas este povestea clasicã a unui bãrbat care face pe nedrept închisoare. Filmul prezintã strãlucita strategie de rãzbunare a acestuia împotriva celor care l-au trãdat. Chipesul marinar Edmond Dantes, interpretat de Jim Caviezel, este un tânãr onest a cãrui viatã linistitã si planuri de a se cãsãtori cu frumoasa Mercedes, interpretatã de Dagmara Dominczyk, sunt nãruite de prietenul lui cel mai bun, Fernand, interpretat de Guy Pearce, care îl însealã pentru cã o vrea pe Mercedes doar pentru el. Închis pe nedrept în închisoarea din insula Chateau D’If, Edmond este prizonierul unui cosmar care dureazã timp de treisprezece de ani. Mãcinat de cursul nedorit pe care-l luase viata lui, el abandoneazã tot ceea ce crezuse despre bine si rãu de-a lungul timpului si dã frâu liber gândurilor istovitoare ale rãzbunãrii împotriva celor care l-au trãdat. Cu ajutorul unui detinut nevinovat ca si el (Richard Harris), Dantes pune la cale si reuseste evadarea din închisoare, dupã care se transformã în misteriosul si bogatul Conte de Monte Cristo. Cu o cruzime vicleanã el se strecoarã în mod inteligent în rândurile nobilimii franceze si-i distruge în mod sistematic pe oamenii care l-au manipulat si înrobit.

The Count of Monte Cristo partea II

Carol I ( Un film de Sergiu Nicolaescu )



Carol I - Un destin penteru Romania

Autori: ION BULEI, STELIAN TURLEA,
SERGIU NICOLAESCU, EMIL SLOTEA

Actori:

Polizache Ion
Geo Dobre (1954) ... Regele Ferdinand
Andreea Macelaru ... Principesa Maria
Radulescu Mircea
Mihail Vlad
Candea Gavril
Roxin Ion ... Theodor Rosetti
Ion Lupu ... Louis Basset
Cristian Moţiu ... Narator (voce)
Dumitru Dumitru ... P.P. Carp
Precup Iov
Claudiu Istodor ... Take Ionescu
Mihai Niculescu ... Alexandru Marghiloman
Ionescu Dragos ... I.G. Duca
Vieru Manuel
Ciobanu Gheorghe
Răzvan Vasilescu (1954) ... Ionel I.C. Bratianu
Iovu Costel
Ştefan Velniciuc ... Ottakar Chernin
Condeescu Marian
Leica Ionel
Popescu Ion

Echipa productie:

Sergiu Nicolaescu (1930) ... regizor
Iuliana Tarnovetchi ... producator
Andrei Boncea ... producator
Matei Şchiopu ... casting figuratie
Radu Corciova ... costume
Nita Chivulescu ... montaj
Anton Suteu ... coloana sonora
Radu Corciova ... design de productie
Emil Slotea ... scenarist
Radu Corciova ... decoruri

The Passion of the Christ



Titlu Original: Patimile lui Hristos
Anu: 2004
Duratia: 2:06:33
Descriere: Lung-metraj despre ultimele 12 de ore din viata lui Iisus din Nazaret, PATIMILE LUI HRISTOS respecta intocmai adevarul biblic. Filmul incepe in Gradina Ghetsimani, unde, retras pentru a se ruga, dupa Cina cea de Taina, Iisus rezista ispitelor Satanei. Tradat de Iuda Iscarioteanul, Hristos este arestat si dus in cetatea Ierusalimului, unde preotii farisei Il invinuiesc de blasfemie, acuzatii care Ii vor aduce condamnarea la moarte.
Iisus este dus in fata lui Pilat din Pont, guvernatorul roman al Palestinei, care asculta acuzatiile ce Ii sunt aduse la cunostinta de catre farisei. Constient ca se afla in fata unui conflict politic, Pilat lasa solutionarea problemei in seama imparatului Irod. Acesta Il aduce din nou pe Iisus in fata lui Pilat, care determina multimea sa hotarasca intre Iisus si criminalul Barabas. Masele vor alege sa il elibereze pe Barabas si sa il condamne pe Iisus.
Hristos este predat soldatilor romani si flagelat. De nerecunoscut, El este readus in fata lui Pilat, care Il arata multimii, spunand parca: “Nu este destul?” Nu este destul... Pilat se spala pe maini si ordona soldatilor sa faca ceea ce cere multimea.
Lui Iisus I se aduce crucea si I se ordona sa o poarte prin Ierusalim pana pe Golgota, unde este crucificat. Aici are de infruntat ultima ispita – teama ca a fost parasit de Tatal Sau. O depaseste insa in momentul in care o priveste pe Maria, Sfanta Fecioara, si spune ceva ce doar Ea poate sa inteleaga pe deplin: “Savarsitu-s-a.”
In momentul mortii Sale, natura insasi se revolta.
SURSELE:
Scenariul pentru Patimile lui Hristos a fost adaptat de regizorul/ producãtorul Mel Gibson, în colaborare cu Benedict Fitzgerald (Wise Blood, In Cold Blood, Heart of Darkness, Zelda) si înfãtiseazã ultimele douãsprezece ore din viata lui Hristos pe pãmânt. A fost adaptat dupã cele patru Evanghelii dupã Matei, Marcu, Luca si Ioan.
LIMBILE:
Toate personajele din film sunt surprinse vorbind limbile pe care le-ar fi vorbit atunci. Aramaicã pentru evrei, inclusiv pentru Hristos si ucenicii sãi si latina vulgarã pentru romani. Greaca, vorbitã în general de cãtre intelectualii timpului, nu este la fel de relevantã pentru subiectul filmului.
LOCATIILE:
Patimile lui Hristos a fost filmat în întregime în Italia, în principal în douã locatii:
MATERA - Secventele rãstignirii au fost filmate în frumosul oras Matera, în regiunea Basilicata din sudul Italiei, în apropiere de locul unde Pier Paolo Pasolini a filmat Evanghelia dupa Matei, în 1965.
STUDIOURILE CINECITTA - Ierusalimul a fost singurul decor gigantic construit în renumitele Studiouri Cinecitta, în împrejurimile Romei, de cãtre celebrul scenograf Francesco Frigeri si decoratorul Carlo Gervasi.
Acest complex unic includea templul, unde a avut loc procesul religios al lui Hristos, curtea unde au avut loc audierile în fata palatului lui Pilat, si curtea interioarã, unde Iisus a fost bãtut si schingiuit.

The Passion of the Christ partea II

Anaconda 2 - The Hunt For The Blood Orchid



Titlu Original: Anaconda 2 - Goana dupa Orhideea Blestemata
Anu: 2004
Duratia: 93 min.
Descriere: ANACONDA 2: Goana dupa Orhideea Blestemata este un film de actiune de groaza plasat in centrul junglei primitive din Borneo, unde o orhidee rosie extrem de rara – „Orhideea Blestemata” – poate detine cheia producerii unui ser ce pastreaza tineretea.

Atunci cand cativa oameni de stiinta entuziasti pornesc intr-o calatorie periculoasa in jungla pentru a gasi orhideea – sperand ca o descoperire a izvorului tineretii ii va realiza profesional si va aduce sefilor companiei o multime de bani – acestia inteleg imediat ca ii despart mult mai multe de comoara lor decat vremea potrivnica si vegetatia.

In misterele junglei se afla un predator mortal care pastreaza in siguranta misterul orhideelor si se asigura ca oricine indrazneste sa ii incalce teritoriul nu va mai pleca...

The Devils Tomb



Titlu Original: The Devils Tomb
Anul: 2009
Duratia: 1:30:02
Descriere: O echipă de mercenari este contactată de un agent CIA misterios pe nume Elissa, care le cere membrilor echipei să salveze un om de ştiinţă care lucrează la o descoperire arheologică în deşert. Cu ajutorul unui preot misterios, echipa descoperă curând secretul care se ascunde dincolo de nisipuri. Un secret care fusese protejat mii de ani. Un secret care nu era de pe Pământ.

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street



Titlu Original: Sweeney Todd: Barbierul diabolic din Fleet Street
Anul: 2007
Duratia: 116 min.
Descriere: Vizionarul realizator de film Tim Burton ("Batman", "Charlie and the Chocolate Factory") si starul premiat cu Globul de Aur, Johnny Depp ("Charlie and the Chocolate Factory", trilogia "Pirates of the Caribbean"), ne ofera un nou musical thriller dramatic, "Sweeney Todd, barbierul diabolic din Fleet Street", ce constituie o viziune originala si captivanta a renumitului muzical creat de legendarul compozitor si textier Stephen Sondheim.

Depp joaca rolul lui Benjamin Barker, un om nevinovat care a fost aruncat in inchisoare timp de 15 ani, peste mari si tari, de unde scapa pentru a se intoarce la Londra ca sa se razbune, iar Helena Bonham Carter o interpreteaza pe complicea sa devotata, doamna Nellie Lovett.

Prezentandu-se sub numele de Sweeney Todd, Barker se reintoarce la fosta sa frizerie, aflata la etaj, deasupra placintariei d-nei Lovett, pentru a-l urmari pe judecatorul Turpin (Alan Rickman) care, cu ajutorul acolitului sau ticalos, Beadle Bamford (Tomothy Spall), il trimisese la inchisoare sub acuzatii false, pentru a-i lua sotia, pe Lucy (Laura Michelle Kelly), si fiica.

Doamna Lovett il informeaza pe Todd ca sotia sa se sinucisese pentru ca Judge Turpin abuzase de ea. Cand italianul Pirelli (interpretat de Sacha Baron Cohen), frizerul ce-i face concurenta lui Todd, il ameninta ca-i va dezvalui adevarata identitate, Todd il ucide, taindu-i gatul. Nestiind ce sa faca cu cadavrul, d-na Lovett vede aceasta criza ca pe o posibila solutie pentru revigorarea afacerii sale, venind cu ideea de a toca carnea si a o folosi in placintele ei.

Sweeney descopera ca judecatorul si-a indreptat acum avansurile amoroase asupra fiicei sale, Johanna (Jayne Wisener), care este acum adolescenta si se afla sub tutela lui Turpin. Incuiata in casa, Johanna este remarcata de Anthony (Jamie Campbell Bower), tanarul marinar care l-a salvat pe Sweeney de la inec. Indragostit nebuneste, Anthony jura sa o salveze pe Johanna din mainile lui Turpin si sa se insoare cu ea.

Pe cand placintele doamnei Lovett devin renumite in intreaga Londra, iar afacerea sa infloreste, ea viseaza la o viata linistita si respectabila alaturi de Sweeney, ca sot, si impreuna cu Toby, fostul ajutor al lui Pirelli, ca fiu adoptiv.

Dar Sweeney nu este manat decat de crunta sa razbunare, chiar daca aceasta va fi in detrimentul tuturor.

Sport Sangeros



Titlu Original: Sport Sangeros
Anu: 1988
Duratia: 92 min.
Descriere: Va las pe voi sa afLati povestea ..Lui ->cel mai cunoscut actor de filme de Actiune (Jean-Claude Van Damme)

Nostradamus 2012

Slumdog Millionaire



Titlu Original: Vagabondul milionar
Anu: 2008
Duratia: 2:00:34
Descriere: Jamal, un pusti crescut pe strazile Bombay-ului, participa la varianta indiana a concursului de cultura generala Vrei sa fii milionar? Fara educatie, "vagabondul" raspunde corect la intrebare dupa intrebare, facand organizatorii concursului sa-l suspecteze ca triseaza. Este pustiul un geniu? Are noroc? Sau este vorba de destin? Si scopul lui Jamal este sa sa castige cele 20 de milioane de rupii puse in joc sau un altul, mai personal?

The Love Guru - Partner



Titlu Original: Partner
Anu: 2007
Duratia: 02:22:37
Descriere: Prem (Salman Khan) este singurul fiu al unei familii care mai are sase fete. Din respect fata de reprezentantele sexului frumos, Prem decide sa devina sfatuitorul barbatilor pentru a-i ajuta in relatiile cu femeile. Lucrurile merg cum nu se poate mai bine si Prem are mult success. Pana intr-o buna zi, cand Bhaskar apeleaza la ajutorul lui Prem pentru a o cuceri pe sefa sa, care pe langa faptul ca este foarte frumoasa, mai este si mostenitoarea unei averi impresionante. La inceput, Prem refuza, dar insistentele disperate ale lui Bhaskar il conving in cele din urma. In timp ce il ajuta cat poate pe Bhaskar, Prem insusi isi gaseste marea dragoste. Dar si idila lui Bhaskar si idila lui Prem sunt amenintate atunci cand Nikki, o colega a iubitei lui Prem, sustine ca acesta i-a distrus viata si vrea sa-si publice povestea in ziarul "Mumbai Masala".

Star Trek: The Future Begins



Titlu Original: Star Trek: Un nou început
Anu: 2009
Duratia: 1:54:24
Descriere: Când nava stelară USS Kelvin este atacată de Nero (Eric Bana), un neîndurător romulan, este timpul ca tinerii Kirk (Chris Pine) şi Spock (Zachary Quinto), de-abia ieşiţi de pe băncile Academiei, să facă echipă pentru a porni în căutarea unuia dintre prizonierii romulanului. La bordul navei Enterprise, cei doi vor colabora cu McCoy, Uhura, Scotty, Sulu şi Chekov într-o aventură care-i poartă până pe planeta Vulcan. Destinat atât celor nefamiliarizaţi cu universul Star Trek cât şi super-fanilor acestuia, noul film al lui J.J. Abrams introduce şi generosul artificiu al călătoriei în timp. Oare îi va permite acesta tânărului Spock s-o întâlnească pe varianta sa mai în vârstă, interpretată de celebrul Leonard Nimoy?


Pirates of the Caribbean: At World's End



Titlu Original: Pirati din Caraibe : La Capatul Lumii
Anu: 2007
Duratia: 166 min.
Descriere: unt vremuri sumbre, iar Epoca Pirateriei se apropie de sfârşit. Lordul Cutler Beckett (TOM HOLLANDER) de la Compania Indiilor de Est a dobândit controlul asupra înfricoşătorului vas-fantomă, "Olandezul Zburător", şi a căpitanului său malefic şi răzbunător, Davy Jones (BILL NIGHY). "Olandezul" colindă acum mările, distrugând fără milă corăbiile piraţilor, sub comanda Amiralului Norrington (JACK DAVENPORT).

Will Turner (ORLANDO BLOOM), Elizabeth Swann (KEIRA KNIGHTLEY) şi Căpitanul Barbossa (GEOFFREY RUSH) pornesc o serie de căutări disperate, pentru a-i aduna pe cei Nouă Lorzi din Consiliul Fraţilor, singura lor speranţă de a-i înfrânge pe Beckett, "Olandezul Zburător" şi Armada sa.

Dar unul dintre Lorzi lipseşte - Căpitanul Jack Sparrow (JOHNNY DEPP), fie cel mai bun, fie cel mai rău pirat al tuturor timpurilor, care a rămas prizonier în Lumea lui Davy Jones, în urma întâlnirii lui cu monstruosul Kraken.

Reuniţi într-o alianţă tot mai şubredă, eroii noştri, între care Tia Dalma (NAOMIE HARRIS), Pintel (LEE ARENBERG) şi Ragetti (MACKENZIE CROOK), trebuie să ajungă mai intâi în periculosul şi exoticul Singapore, unde să înfrunte un pirat chinez, căpitanul Sao Feng (CHOW YUN-FAT), pentru a pune mâna pe anumite hărţi şi pe un vas care îi va purta până la capătul lumii, ca să îl salveze pe Jack.

Dar, chiar daca vor reusi să îl salveze pe Căpitanul Jack, adunarea legendarului Consiliu al Fraţilor s-ar putea sa nu fie de ajuns pentru a ţine în loc periculosul val de atac alcătuit din Beckett, Davy Jones şi puternica lor Armada … dacă zeiţa capricioasa a mărilor, Calypso, rămasă prizonieră sub chip de om, nu va putea fi eliberată şi convinsă să îi ajute.

În timp ce trădările se ţin lanţ, devine clar că Jack, Will, Elizabeth, Sao Feng şi Barbossa au fiecare planurile lui şi niciunul dintre ei nu merită încrederea celorlalţi. Totuşi, fiecare trebuie să îşi aleagă o tabară de partea căreia să fie, stabilindu-şi alianţele finale pentru o ultimă bătălie, într-o titanică desfăşurare de forţe care ar putea elimina piraţii iubitori de libertate de pe cele şapte mări - pentru totdeauna.

JOHNNY DEPP, ORLANDO BLOOM, KEIRA KNIGHTLEY şi GEOFFREY RUSH se reîntâlnesc în filmul produs de Walt Disney Pictures/Jerry Bruckheimer Films, Piraţii din Caraibe: La capătul lumii, o noua poveste de proporţii epice din seria de filme blockbuster care relatează aventurile fantastice ale Căpitanului Jack Sparrow, alături de Căpitanul Barbossa, Will Turner şi Elizabeth Swann. De această dată, cvartetului i se alătura şi superstarul de faimă internaţională CHOW YUN-FAT, în rolul căpitanului Sao Feng, piratul care stăpâneşte în Singapore.

Avându-i pe JERRY BRUCKHEIMER ca producător şi GORE VERBINSKI ca regizor, Căpitanul Jack şi ceilalţi ridică pânzele şi pornesc într-o nouă aventură spectaculoasă, împodobită şi de această dată cu voioşia şi umorul lipsit de reverenţă care îi poartă pe noi tărâmuri ale aventurii şi fanteziei. Cele două aventuri anterioare ale "Piraţilor" au doborât recordurile la încasări în toată lumea, "Blestemul Perlei Negre" aducând încasări de peste 650 milioane de dolari în toată lumea - o cifră aproape dublată de "Cufărul omului mort" care a devenit al treilea titlu în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istoria box-office-ului internaţional, aducând peste 1 miliard USD şi încasări uriaşe acasă, in valoare de 423.315.812 USD, ceea ce înseamnă locul al şaselea în istorie.

Scenaristii producţiei "Piraţii din Caraibe: La capătul lumii" sunt TED ELLIOTT şi TERRY ROSSIO, co-scenariştii primului film şi ai părtii a doua, "Piraţii din Caraibe: Cufărul omului mort", având la activ şi alte mari succese, cum ar fi "Aladdin" şi "Shrek". Filmul se bazează pe personajele create de Elliott & Rossio, Stuart Beattie şi Jay Wolpert, fiind inspirate după Piraţii din Caraibe ai lui Walt Disney. Producătorii executivi ai filmului sunt MIKE STENSON, CHAD OMAN, BRUCE HENDRICKS şi ERIC McLEOD.

Pirates of the Caribbean: At World's End partea II

Dragonquest (2009)

Yes Man



Titlu Original: Un Cuvant Poate Schimba Totul
Anu: 2009
Duratia: 104 min.
Descriere: Avand la baza romanul autobiografic omonim al scriitorului britanic Danny Wallace, filmul "Yes man" este o comedie spumoasa care il are in centrul actiunii pe Carl Allen, un barbat care s-a plictisit de viata lui banala si lipsita de sare si piper si care obisnuieste sa respinga din principiu toate ofertele si propunerile pe care le primeste de la colegi, prieteni sau simplii necunoscuti de pe strada, motiv pentru care a devenit foarte singuratic si antipatic oamenilor din jurul sau.

In momentul in care se inscrie la un curs de intr-ajutorare a carui singura regula este aceea de a raspunde afirmativ oricui, indiferent de cererea pe care ti-o adreseaza, toata existenta lui Carl Allen se schimba in sensul pozitiv al cuvantului, castigand 45.000 de dolari, fiind promovat la locul de munca, intalnind o noua dragoste, gasind un caine, invatand limba coreeana sau obtinand o diploma de asistent. Astfel, puterea cuvantului "Da" ii influenteaza viata in cele mai neasteptate si surprinzatoare moduri, barbatul intelegand insa si faptul ca orice lucru bun are un revers al medaliei.

Maid in Manhattan



Titlu Original: Camerista
Anu: 2002
Duratia: 101 min.
Descriere: DRAGOSTEA VINE... IN APRILIE.

În filmul Camerista, comedia romanticã produsã de Revolution Studios, Jennifer Lopez interpreteazã rolul unei mame singure, harnicã, inteligentã si hotãrâtã, care viseazã la o viatã mai bunã. În timp ce munceste din greu la slujba sa de cameristã în hotelul de clasa întâia “Beresford” din Manhattan, ea se îndrãgosteste de un politician aflat în ascensiune care o considerã, din gresealã, ca fiind o clientã din lumea bunã a hotelului.

Oare o angajatã a unui hotel, originarã din Bronx si un gentleman bogat din centrul Manhattan-ului vor risca totul pentru a da o sansã dragostei?

Marisa Ventura (JENNIFER LOPEZ) a creat un trai decent pentru ea si pentru fiul ei în vârstã de zece ani, Ty (TYLER GARCIA POSEY), chiar dacã nu au prea multi bani. În dimineata unei zile de Sâmbãtã, Marisa îl aduce pe Ty la hotelul “Beresford”. Marisa roagã o colegã sã aibã grijã de el cât timp ea si o altã menajerã, Stephanie (MARISSA MATRONE), fac serviciul zilnic. Una din clientele hotelului, o doamnã rãsfãtatã din lumea bunã, Caroline Lane (NATASHA RICHARDSON), o roagã pe Marisa sã ducã înapoi niste haine împrumutate de ea. Dupã ce Caroline pleacã, Stephanie o convinge pe Marisa sã le probeze înainte de a le duce înapoi la magazin. Într-un moment neasteptat de nimeni, Marisa se îmbracã cu hainele elegante si scumpe.

Ty apare la usã cu chipesul Christopher (RALPH FIENNES), un candidat la functia de senator al Statelor Unite si unul dintre cei mai râvniti celibatari din Manhattan. Ty a venit pentru a-i cere permisiunea Marisei de a-l lãsa sã se plimbe prin Central Park alãturi de Christopher si câinele sãu Rufus. Christopher este atras imediat de Marisa. Bãnuind cã ea ar fi o clientã a hotelului, îi cere sã li se alãture. Marisa este pe cale de a refuza, însã Stephanie intervine si acceptã în locul ei. În ciuda atractiei evidente dintre ei, Marisa nu doreste sã îl încurajeze pe Christopher, temându-se cã va pierde tot ceea ce a clãdit cu multã muncã. Însã el o urmãreste, chiar dacã acest lucru îi va compromite cariera politicã.

Pe mãsurã ce idila, falsa identitate si bârfele de pe prima paginã a ziarelor intrã în conflict, Marisa si Christopher vor învãta cã pe mãsurã ce visele cuiva sunt mai mari, pe atât va creste si sansa ca ele sã devinã realitate.

Up (2009)

Dance Flick (2009)

Drag Me to Hell (2009)

A fost sau n-a fost? (2006)




Regia: Corneliu Porumboiu

Cu Teodor Corban, Mircea Andreescu, Ion Săpdaru

Gen: Comedie, Drama

Întreaga tara a privit in direct la televizor cum multimi furioase l-au determinat pe dictatorul Ceausescu sa paraseasca Bucurestiul intr-un elicopter. Intr-un orasel linistit la est de capitala, la 16 ani de la aceasta data istorica, Jderescu, patronul unui post TV local are doi invitati pentru a-si impartasi amintirile gloriei lor de revolutionari. Unul este Piscoci, un batrin pensionar, si uneori Mos Craciun, celalalt Manescu, este un profesor de istorie care tocmai si-a platit datoriile pe bautura cu intreg salariul. Alaturi de Piscoci si de Manescu vrea sa raspunda la o intrebare care de 16 ani nu-si gaseste raspunsul: "A fost sau n-a fost revolutie in orasul lor?". Impreuna isi vor aminti ziua in care au iesit in piata orasului strigand "Jos Ceausescu". Dar telespectatorii suna pentru a-i contesta pe "eroi", care poate ca au baut intr-un bar sau se pregateau de Craciun mai degraba decat sa iasa in strazi ca revolutionari. Construit dintr-o serie de episoade aproape burlesti care ne familiarizeaza cu cele trei personaje principale, aceasta comedie trista creste si culmineaza cu una dintre cele mai bune scene din cinematografia romaneasca: un talk show de la o televiziune de neprofesionisti, turnat in timp real. Castigator al trofeului Camera d´Or si al premiului Label Europa Cinema la Cannes 2006. Castigator a 3 premii la TIFF 2006: Cel mai bun film din competitie, Cel mai bun film din cadrul Zilelor Filmului Romanesc si Premiul publicului.

Marinela De La P7



Regia: Cristian Nemescu

Cu Gabriel Huian, Mădălina Ghiţescu

Gen: Drama, Scurt Metraj

Premiera in Romania: 2006

Marilena de la P7 spune povestea lui Andrei (Gabriel Huian), un adolescent de 13 ani dintr-un cartier din Bucuresti, care decide intr-o buna zi sa fure un troleibuz pentru a o impresiona pe Marilena (Madalina Ghitescu) - o prostituata de care s-a indragostit.

Un film despre lucrurile pe care le facem din dragoste...

Garfield the Movie



Titlu Original: GarfieLd
Anu: 2004
Duratia: 85 min.
Descriere: CEL MAI LENES MOTAN DIN LUME NU SE RIDICA DIN FOTOLIU PENTRU FLEACURI!

Motanul Garfield (voce Bill Murray) duce o viatã cât se poate de dulce. Lãfãindu-se în fotoliul sãu din fata televizorului, delectându-se cu mâncarea sa preferatã, lasagna si proferând insulte la adresa stãpânului sãu, Jon (interpretat de Breckin Meyer), Garfield se simte stãpânul Universului.

Cu ocazia unei vizite de control la veterinar, frumoasa Liz Wilson (Jennifer Love Hewitt), aceasta îi încredinteazã lui Jon, spre îngrijire, o biatã creaturã orfanã, a cãrei distractie preferatã este accea de a alerga dupã propria coadã - un câine pe nume Odie.

Viata linistitã a lui Garfield este datã astfel peste cap. Solutia lui Garfield este una singurã: „Afarã, câine nenorocit !”. Când Odie este rãpit de un nemilos dresor de câini pe nume Happy Chapman (interpretat de Stephen Tobolowsky), Garfield se simte responsabil pentru soarta câinelui. Cu o energie si un curaj neobisnuite pentru el, Garfield renuntã la viata sa linistitã si intrã în actiune, cu o singurã idee în minte: sã-l salveze pe Odie.

Midnight Movie (2008)

The Grudge 3

Against The Dark

Hotel for Dogs - Hotel pentru catei (2009)

Feast 3: The Happy Finish (2009)

Vacanta Mare - Un Saxofon La Casa Alba

Underworld

In the Land of Women - Pe taramul femeilor

Goal! The Dream Begins

Fist Of The Warrior / Pumnul Razboinicului

Jumper (2008)

Transporter 3 - Curierul 3

Lara Croft: Tomb Raider

Terminator Salvation

Epic Movie

Drumul cainilor




Regia: Laurentiu Damian

Cu George Alexandru, Mircea Albulescu

Gen: Drama

Premiera in Romania 1991

O vara de neuitat


Un ete inoubliable
(1994)

Regia
Lucian Pintilie

Cu Kristin Scott Thomas, Claudiu Bleonţ, Olga Tudorache

Gen: Drama

Durata: 94 minute

Premiera in Romania
1994

Pentru ca sotia capitanului Dumitriu (Claudiu Bleont) refuza avansurile generalului, sotul ei este mutat intr-o garnizoana de granita. Aici, bande de nationalisti bulgari ucid graniceri romani. Ajutorul capitanului Dumitriu aresteaza cativa tarani bulgari nevinovati. Capitanul Dumitriu primeste ordin telefonic sa ii execute. El refuza pentru ca nu primeste ordin scris de la comandament. Bulgarii sunt executati de ajutorul lui Dumitriu, iar el pentru ca refuza, este mutat in aceasta vara torida intr-o garnizoana indepartata, ca pedeapsa pentru actul sau de nesupunere.

"Un Desertul tatarilor balcanic, inainte de orice un film de stari, in care critica internationala a identificat premonitia unor realitati la zi ale razboiului civil bosniac. Variata si expresiva scenografia lui Paul Bortnovschi si Calin Papura" (Tudor Caranfil)

Dead Snow (2009)

Finding Nemo



Vezi online filmul: In cautarea lui Nemo

In rolurile principale: Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Willem Dafoe, Alexander Gould

Gen: Animatie, Aventuri, Comedie

Despre film: Marlin este un peste-clovn foarte devotat fiului sau Nemo. Nemo se desparte de grupul de colegi, in prima lui zi de scoala si se aventureaza in ape necunoscute, fiind prins intr-un navod si ajungand in acvariul unui dentist. Merlin pleaca in cautarea fiului sau si pe drum se imprieteneste cu Dory, un peste haios, cu un rechin pe nume Bruce dar si cu un pelican care il ajuta in cautarea fiului sau.


Vezi acum online filmul Finding Nemo

Kangaroo Jack



Vezi online filmul: Cangurul Jack

In rolurile principale: Jerry O'Connell, Anthony Anderson, Michael Shannon

Gen: Comedie

Despre film: Doi buni prieteni, Charlie Carbone si Louis Fucci, se zbat sa duca o viata mai buna, fiecare intr-un mod diferit. Louis are o fire optimista, dar este un magnet pentru lucrurile rele. De cand i-a salvat viata lui Charlie, cu 20 de ani in urma, a tot incercat sa gaseasca mijloace de imbogatire rapida. Mult mai sceptic si mai retras decat Louis, Charlie nu vrea decat sa fie o persoana cinstita, sa intalneasca fata potrivita si afacerea cea noua sa infloreasca. Cei doi sunt prinsi intr-o aventura cu un cangur, mafia si bani australieni


Vezi acum online filmul Kangaroo Jack

The Longest Yard



Vezi online filmul: Echipa Sfarma-Tot

In rolurile principale: Adam Sandler, Burt Reynolds, Chris Rock, Nelly, Bill Goldberg

Gen: Comedie

Despre film: Filmul prezinta povestea jucatorului de fotbal american Paul Crewe, care dupa ce aranjeaza un meci din Liga Nationala de Fotbal American i se interzice practicarea acestui sport, ba mai mult, dupa ce provoaca intentionat un accident in lant este trimis la inchisoare.

Actiunea prezinta incercarile acestuia de a face o echipa compusa din condamnati care sa lupte impotriva gardienilor inchisorii. Meciul dintre echipa gardienilor si cea intitulata Mean-Machine este si un meci al orgoliilor, condamnatii vrand sa se razbune pentru modul in care gardienii se comportau cu ei.

Directorul inchisorii este cel care ordona in inchisoare si vrea sa-l omoare pe Paul, dar victima exploziei este cel mai bun prieten pe care si-l facuse.Tot directorul, vazand ca echipa Mean-Machine joaca foarte bine, incearca sa-l faca pe Paul sa aranjeze meciul. Paul insa si-a invatat lectia si va juca cat stie el de bine pana la capat.

The Illusionist



Vezi online filmul: Iluzionistul

In rolurile principale: Edward Norton, Jessica Biel, Paul Giamatti

Gen: Aventuri, Drama, Romantic, Thriller

Despre film: In atmosfera inceputului de secol al XX-lea, in inima Vienei, un magician misterios, Eisenheim aduna tot mai multa lume la reprezentatiile sale. Spectacolele, la limita dintre manipulare si stiinta, atrag atentia Printului mostenitor Leopold (Rufus Sewell), care vede in popularitatea crescanda a lui Eisenheim o amenintare la adresa puterii lui.

Exista insa o miza si mai mare in confruntarea, tacuta deocamdata; intre cei doi. Logodnica printului, Sophie von Teschen (Jessica Biel), este indragostita inca din adolescenta de magician. Ca sa scape de rivalul sau, Leopold ii ordona inspectorului Uhl (Paul Giamatti) sa sa gaseasca dovada faptului ca acesta este un impostor. Intre cei doi puternici ai Vienei, fiecare in maniera lui, incepe o lupta stransa, care ne aduce aminte de alt cuplu concurential al marilor ecrane, acela din "Prestigiul".


Vezi acum online filmul The Illusionist

Alpha dog



Vezi online filmul : Mascul necrutator

In rolurile principale: Emile Hirsch, Justin Timberlake, Bruce Willis, Matthew Barry

Gen: Crima, Drama

Despre film: Au crescut impreuna in suburbiile din Los Angeles, traindu-si propria versiune a visului american, in care fiecare zi era un abur de petrecere in tensiunea asteptarii urmatoarei provocari. Johnny era lidereul sordidei lor lumi, cladite pe droguri si lacomie. Cand el este pacalit de un alt dealer, lucrurile scapa de sub control, iar deznodamantul socheaza pe toata lumea. Justin Timberlake, Sharon Stone si Bruce Willis apar si ei in acest film, unul dintre cele mai controversate in America anul trecut.

Crank 2 : High Voltage



Vezi online filmul: Crank 2: Tensiune maximă

In rolurile principale: Jason Statham, Glenn Howerton, Geri Halliwell, Alexandre Chen

Gen: Actiune

Despre film: Chev Chelios trebuie să înfrunte un cap al mafiei chinezeşti care i-a furat inima devenită aproape indestructibilă şi i-a înlocuit-o cu un dispozitiv activat de baterii. Din nefericire, acesta are nevoie de descărcări mari de energie, administrate la intervale fixe, pentru a continua să funcţioneze. Chev porneşte într-o nouă cursă contracronometru pentru a-şi recupera inima şi pentru a se răzbuna pe mafiot.

Harry Potter si Printul Semipur (2009) Trailer - Harry Potter and the Half-Blood Prince



Harry Potter si Printul Semipur (2009)

In Harry Potter and the Half-Blood Prince, Voldermort va incerca sa controleze atat lumea oamenilor cat si cea a vrajitorilor. Nimeni nu se mai afla in siguranta. Harry Potter deja a inceput sa suspecteze pericolele care ar putea proveni chiar din interiorul scolii, dar pe Dumbledore il preocupa mai mult antrrenarea si pregatirea lui Harry pentru confruntarea finala, care acum este inevitabila. Impreuna ei trebuie sa gaseasca punctul vulnerabil al lui Voldermort si in cele din urma distrugerea lui. In ajutorul lor vine un prieten si fost coleg de-al lui Dumbeldore, Profesorul Horace Slughorn, care detine niste informatii cruciale. Intre timp, studentii sunt atacati de hormonii care au luat-o razna. Harry este din ce in ce mai atras de Ginny, dar il are ca concurent pe Dean Thomas. Intre timp Lavender Brown a ajuns la concluzia ca Ron este alesul inimii sale. Dar Hermione este cea geloasa si decisa sa nu isi arate nici in ruptul capului sentimentele sale pentru Ron. Dragostea pluteste in aer, dar tragedia pandeste scoala de la Hogwarts, care s-ar putea schimba pentru intotdeauna.

Regia
David Yates

Cu
Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Tom Felton, Helena Bonham Carter

Gen
Aventuri, Fantastic, Mister, Romantic

Data lansare (SUA): 15 Iulie 2009
Data lansare (Romania): 24 Iulie 2009